Forlovelsessamtaler

I LM-Vestjylland er der to par, der tilbyder førægteskabelige vejledning for forlovede og kærestepar, der har besluttet at gifte sig.

Det er:

Lydia og Nikolaj
Lydia og Nikolaj Pedersen
Ringkøbingvej 9, 6900 Skjern
Lydias mobil:
21 72 21 19
Nikolajs mobil:
28 97 91 51
E-mail: ln[a]pedersen.mail.dk


Lisbeth og Erik Lauridsen
Haahr
Idrætsvej 19, 7500 Holstebro
Lisbeth mobil: 28 40 13 55,
og e-mail: l_haahr[a]live.dk
Erik mobil: 40 92 03 14,
og e-mail: erik_haahr[a]hotmail.com

 

Læs mere på: www.dlm.dk/lm-danmark/forlovelsessamtaler

 

Hvad er "forlovelsessamtale"?

I slutningen af firserne blev konceptet om forlovelsessamtaler introduceret...

under en Louis Palau-kampagne i København. Her var der nogle mennesker, som syntes det var en god idé og begyndte samtalerne. Heriblandt Astrid og Birger Reuss Schmidt samt Vibe og Henning Harboe, som justerede det til danske forhold.

Efter flere eksempler på skilsmisser mellem ganske unge og nygifte par - tog LMU konceptet op og spurgte afdelingerne, om det ikke var nu, LM skulle gå ind i det arbejde og hjælpe de unge.

Det blev til et kald for nogle par om at gå ind i arbejdet - og have nogle »ordnede« samtaler med de unge, forlovede par.

Det er et tilbud om hjælp til at forberede sig på ægteskabet. Og derfor tager samtalerne udgangspunkt i netop de unges situation – hvor vi forsøger at hjælpe dem til at tage hul på vigtige emner for deres kommende ægteskab. Vi er ikke terapeuter, men par der gerne vil sætte tid af til at være sammen med de unge og møde dem, hvor de er, turde stille spørgsmål og høre nogle svar, som måske er svære i et andet forum.

Det problemfrie ægteskab findes ikke, men igennem samtalerne forsøger vi at hjælpe de unge til at tackle udfordringerne. Vores ønske er, at de herigennem må få en god start på et livslangt og godt kristent ægteskab.

I 1998 var vi på et opstartskursus på Solgården. Vi fik det med hjem, og det blev annonceret i LMU. De store byer fik hurtigt unge til samtaler, mens vi i Vestjylland mere oplevede holdningen: Hvad skal vi med det, og det er vel kun, hvis vi har problemer.

Som årene er gået, er det heldigvis blevet mere almindeligt - og vort klare indtryk er, at de unge synes, det er fedt med nogen, der vil være der, lytte, gi’ lidt vejledning og måske lære lidt nyt hos min forlovede.

Samtalerne forløber over 9 gange og varer ca. 1 – 1½ time pr. gang - 8 gange i vores hjem og 1 gang i de nygiftes hjem. Den aften spiser vi gerne med kniv og gaffel og siger: Tak.

Samtalerne omfatter følgende emner:
- Vi lærer hinanden at kende
- Hvem skal jeg giftes med
- Den bibelske opbygning af hjemmet
- Det åndelige liv
- Kommunikation
- Konfliktløsning
- Økonomi
- Det seksuelle samliv

Samtalen i deres nye hjem er mere fri og op til de unge selv, hvad de synes, vi skal tale om. Det er gratis at komme til samtaler - og man kan til enhver tid hoppe fra. Og så er der fuld tavshedspligt.

(Kredskontakten nr. 2. 2011)

Søg i artikler

<<  <  August 2020  >  >>
 Ma  Ti  On  To  Fr  Lø  Sø 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31